Składniki :
200g białej czekolady E.Wedel
Ptasie mleczko (smak dowolny)
150 ml śmietanki 30%
po 50 g truskawek i jagód
1 śmietan fix
1 mała łyżeczka cukru pudru
Przygotowanie :
Do kubeczków potrzebna jest forma silikonowa na muffinki i pędzelek silikonowy.
Czekoladę rozpuzczamy w kąpieli wodnej, następnie w 3 etapach smarujemu tylko dwa kubeczki formy, dół i boki za każdym razem chłodzimy. Po 3 razach kubeczek można już wyjąć z formy i odstawić do lodówki.
Śmietankę ubijamy, pod koniec dodajemy zmiksowane owoce, cukier puder i śmietan fix. Ubijamy do sztywności.
Na dno kubeczka wkładamy ptasie mleczko, do rękawa cukierniczego z końcówką - gwiazdką nakładamy mus i wciskamy do środka.Można udekorować taki kubeczek stratą białą czekoladą. Chłodzimy około 2 godzin. Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz